Przionica kafe “Mond” počinje sa radom 2013. godine sa ciljem da zadovolji potrebe i ukuse pravih poznavalaca i ljubitelja kvalitetne domaće kafe. Naš cilj je da iz zrna kafe iskoristimo njene kvalitete kako bi u šoljice naših potrošača uneli najfinije arome i mirise. Kao porodično preduzeće važno nam je da održimo visoke standarde naših proizvoda zasnovanih na jedinstvenom procesu prženja kafe.
Naša asortiman obuhvata proizvode mlevene i rinfuz kafe, kao i iznajmljivanje mlinova i prateće opreme za prodaju kafe u zrnu.
Kafa koju nudimo predstavlja mešavinu dve najzastupljenije vrste kafe Arabica i Robusta. Pažljivim procesom obrade ovih vrsta dobijamo domaću kafu koja odiše toplinom starog rituala druženja uz kafu. Kafa kao nekad!

 
 
Kuvanje kafe Mond
icons przionica kafe Mond Pancevo

MIRIS

Miris je ono što nas uvek prvo privuče kod kafe. Mond kafa će Vas uvek iznova oduševiti svojim neodoljivim mirisom.

icons przionica kafe Mond Pancevo

UKUS

Bez obzira na to da li više volite piti gorku ili slatku kafu, ukus uvek mora biti odličan. Za to smo se mi pobrinuli.

icons przionica kafe Mond Pancevo

AROMA

Aromu kafe određuje mnogo različitih faktora, uključujući vrstu, regiju porekla i klimu. Kafa sadrži oko 800 različitih sastojaka arome.

 
icons przionica kafe Mond Pancevo

KVALITET

Na kvalitet kafe utiče mnogo faktora, od karakteristika koje se koriste u mešavinama, preko uslova i načina gajenja

 
 

POREKLO IMENA KAFA

Ime kafe vodi porijeklo od etiopske provincije Kaffa. Trgujući crnim robljem na putu iz Sudana za Saudijsku Arabiju, Arapi su žvakali zrna kafe da bi izdržali naporan put preko etiopske pustinje Danakils. Istim putem se širila i kafa pridodajući starom imenu i novo-Arabika.